Cala-dOr

Cala D’Or

Cala D’Or az egyik legnépszerűbb üdülőhelye Mallorcának, a délkeleti felén található. Cala D’Or-ban minden megtalálható, amely egy nyaralást kellemessé tesz. A környéken festői öblök húzódnak, amelyek finom fehérhomokos strandokkal rendelkeznek. A víz sekély, ezért a kisgyermekes családok számára tökéletes választás. Egyes strandok csendesek, kifejezetten ajánlhatók a nyugalomra vágyók számára. A fiatalokat a városban a változatos éjszakai élet nyújtotta lehetőségei várják, napközben pedig számos üzlet, butik található.

A város szívében található egy jól felszerelt kikötő és egy Yacht Club, emellett a rakparton hatalmas a választék az éttermekből és kávézókból. A kikötője a legnagyobb luxus kikötők közé tartozik Mallorca szerte.

Cala D’Or utcáin sétálva szembeötlő a különbség más mallorcai üdülőhelyeihez képest. A város stílusában az ibizai építészeti jegyek köszönnek vissza. Az épületei általában két emelet magasak, fehérített homlokzattal készültek, gyakoriak a fenyőből készült a zöld ablakok és ajtók.

A stílusjegyek tekintetében a szállodák esetében is szigorúan törekedtek a bájos jelleg megőrzésében. Cala D’Or igen népszerű a külföldi turisták körében, de a csúcsszezon elmúltával jóval csendesebbé válik. A városban gyalogoszónák találhatóak, ez a megoldás nem csak a babakocsival sétálók, de a mozgáskorlátozottak szempontjából is előnyös.

Cala D’Or

Cala D’Or programok

Minden májusban 1994-óta megrendezik a hagyományos Jazz fesztivált, 6 napon keresztül a legfinomabb jazz csemegék várják a hallgatóságot.

Augusztusban a tradicionális folkfesztivált, és a Santa Maria del Mar in Cala d’Or fesztivált rendezik meg. Ezen alkalmakkor vásár, körmenet, táncmulatság, és gasztronómiai programok várják a helyieket és a látogatókat.

Cala-dOr

Látnivalók a közelben

Cala D’Or tökéletes hely a nyaralásra, emellett számos attrakció, és természeti látnivaló található a közelben, amelyek színesítik a mallorcai élményeket. Igen kedvelt szórakozás a mini vonat, amely az üdülőhelyek és a strandok közti utak mentén halad.

Ideális kiindulópont a délkeleti rész természeti és történelmi látnivalóinak a felfedezésére.

Es Forti erőd, a 18. század történelmi eseményeinek színhelyeként, a Baleár-szigetek védett kulturális örökségéhez tartozik. Kedvelt látnivaló az erődben lévő ágyúk és kiskapuk a gyerekeknek is.

Az erődtől nem messze található a Mondragó Természetvédelmi Park, a Porto Cristo melletti Coves de Drac, és Hams cseppkőbarlangok.

Bronzkori talaiotic maradványok láthatóak Sa Canova of Artá településen, Capdepera városkájában a hegytetőn egy a középkori kastély tekinthető meg. Erődként épült a 11. században, és a lakosság óvóhelyeként funkcionált a kalóztámadások idején a különböző évszázadokban.

Cala D’Or szállás

 

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.