Bulgária-tengerpart beach

Bulgár tengerhez vágyóknak: rekordszámú fertőzött egy nap alatt

Minden korábbinál nagyobb mértékben, 166-tal nőtt, és ezzel 4408-ra emelkedett a regisztrált új koronavírus-fertőzések száma Bulgáriában egy nap alatt – közölték pénteken az egészségügyi hatóságok – írja a 888.hu.


Ez 38-cal több új fertőzést jelen az előző naphoz képest, ami a legmagasabb napi növekmény a járvány kezdete óta a 7,1 milliós balkáni országban. Százhét ember felgyógyult a kórból, ezzel a gyógyultak összesített száma 2370-re emelkedett.

Az elmúlt 24 órában újabb két beteg halt meg, velük a kórban elhunytak száma 211 lett. 384 beteget kezelnek kórházban, közülük tizenhatot intenzív osztályon.

Bulgáriában március 8-án regisztrálták az első koronavírusos megbetegedést. Március 13-ától május 14-éig rendkívüli helyzetet rendeltek el a hatóságok, jelenleg rendkívüli járványhelyzet van érvényben, amelynek hatályát július 15-éig meghosszabbították. Kötelező a távolságtartás és a szájmaszk viselése a zárt, belső terekben.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.