ellipsum

Birtokba vették a vendégek Miskolc legújabb fürdőkomplexumát

A pénteki átadót követően szombaton nyitópartival várták a vendégeket az Ellipsum Élmény- és Strandfürdőben. Az első hétvégén szép eredményekről számolhattak be a szakemberek.

Gyermekprogramokkal, vízi aerobikkal, csúszdaversennyel, kézműves foglalkozásokkal és óriás társasjátékokkal igyekeztek felejthetetlenné tenni az első napot, amikor a nagyközönség birtokba vehette Miskolc legújabb fürdőkomplexumát.

A család minden tagja megtalálhatta a számára legkedvesebb szórakozási lehetőséget, hiszen a pöttöm tornától a vízi aerobicon át a csúszdaversenyig számtalan program várta a látogatókat.

A fürdőkomplexumban több mint 5 ezer négyzetméternyi alapterületen 3 tematikus fürdőcsarnok, 6 beltéri és 2 kültéri medence, 3 óriáscsúszda és számtalan további vízi attrakció szolgálja a fürdőzők kényelmét, és gondoskodik arról, hogy ne unatkozzanak az ideérkezők. Pihenőpark, napozóterasz és kültéri élményelemek várják a vendégeket, a gyermekeknek pedig saját játszótér is készült. Az egyszerre 750 vendég fogadására alkalmas fürdőkomplexumot úgy alakították ki, hogy valamennyi korosztály külön csarnokban, igényeinek megfelelően élvezhesse az Ellipsum szolgáltatásait, és a család minden generációja számára valóban élményekkel teli legyen a pihenés.

Az élmény- és strandfürdő talán legnagyobb különlegessége a 66 méter hosszú VR, azaz virtuális valóság-csúszda, amelyen csúszás közben egy speciális szemüvegen keresztül egy izgalmas, négyféle lehetőség közül kiválasztható virtuális világ tárul a csúszdázók elé. A beruházás második ütemben megvalósult, most lezárult fejlesztésnek köszönhetően 80 új munkahely jött létre a városban, és a szakmai becslések szerint a fenntartási időszak végére évi csaknem 151 000 új látogatót eredményezhet Miskolctapolcán.

Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője elmondta, közelítettek a telt házhoz az új létesítmény első napján. – Mintegy 85 %-os kihasználtságról beszélhetek szombatot tekintve, ami azt gondolom, nagyon szép eredmény. A vasárnap délután 2 órás adatok szerint 48 %-ra esett vissza a forgalom. Legnépszerűbb a felnőtt lakosság körében, nyugdíjasok és diákok kevesebben jöttek. A hét utolsó napján fürdőzőknek 35 %-a vette igénybe a kedvezményes miskolci jegyárakat. 6 % all in jegyet váltott, tehát használni szerette volna a régi strandot, sőt a wellness részleget is, ahol szaunák állnak rendelkezésre. A fürdőzők 11 %-a diák, 9 %-a nyugdíjas jeggyel jött be – mondta az ügyvezető, aki hozzátette, az étellel külön meg voltak elégedve a vendégek. – Többen is kérdezték, hogy honnan hozatjuk az ételeket, mi pedig büszkén mondtuk, hogy helyben készítjük el.

Forrás: minap.hu

Fotó: minap.hu / Mocsári László

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.