Paskál Gyógy- és Strandfürdő

Befejeződött a Palatinus és a Paskál fürdő energetikai korszerűsítése

Befejeződött a Palatinus strandfürdő és a Paskál fürdő energetikai korszerűsítése, a két beruházás teljes költsége közel 162 millió forint volt – közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt.

A közlemény szerint a projekteket európai uniós és állami támogatással a Széchenyi 2020 környezeti és energiahatékonysági operatív program (Kehop) forrásaiból finanszírozták.

A beruházásnak köszönhetően a Palatinus strandfürdőben az áramigény egy részét 419, egyenként 300 wattos napelemmel biztosítják. A napelemes rendszer az éves felhasználás 10 százalékát állítja elő helyben – írták. A teljes beruházás költsége 63,134 millió forint volt, ebből 50,5 millió forint a vissza nem térítendő támogatás.

A Paskál Gyógyfürdő energetikai korszerűsítése 98,55 millió forint volt, ebből 78,840 millió forint a vissza nem térítendő támogatás. A beruházás során összesen 727 egyenként 275 wattos napelemet telepítettek, a napelemes rendszer az éves felhasználás több mint 10 százalékát állítja elő helyben – közölte a BGYH Zrt.

MTI / Fotó: Paskál Gyógy- és Strandfürdő

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.