Átadták a Paksi Gyógyászati Központ gyógyfürdőt is magába foglaló új szárnyát

Új szárnnyal bővült a Paksi Gyógyászati Központ. Az 1,3 milliárd forintból épült, pénteken átadott új épületben gyógyfürdő és mozgásszervi ellátások kaptak helyet. A bővítés lehetővé tette, hogy több szakrendelés a korábbinál korszerűbb épületbe költözzön.

Paksi Gyógyászati Központ

A paksi gyógyvíz 52 Celsius-fok hőmérsékletű, sótartalma igen magas, 14 450 milligramm literenként, ami körülbelül tízszerese az itthoni átlagnak – tájékoztatott az építtető Paksi Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatója. Sztruhár Sándor komoly műszaki bravúrnak nevezte, hogy „az elképesztően magas ásványi anyag tartalmú víz kezelését meg tudták oldani”. Minden köbméter vízben 15 kilogramm gyógyhatású ásványi só van. Sikerült olyan mérnöki megoldást találni, amely a víz értékes összetevőit megtartva, korszerű klórmentes fertőtlenítést biztosít – magyarázta. Sztruhár Sándor rávilágított, hogy „szükséges és elégséges léptékű” gyógyászati intézmény építését tűzték célul, ami Paks és a térség lakossága egészségi állapotának javítását szolgálja, nem egy „wellness központ”.

A most átadott új szárnyban koncentrálták a mozgásszervi ellátásokat, itt kapott helyet a reumatológia, az ortopédia, a fizioterápia, a gyógytorna. Több új, főként a gyógyvíz használatán alapuló új szolgáltatást is bevezettek, ilyen például a súlyfürdő, az iszappakolás, a szénsavas fürdő, a víz alatti vízsugármasszázs.

A Paksi Gyógyászati Központ a város és a vonzáskörzetében elhelyezkedő 13 település egészségügyi ellátását végzi szakrendelésein, gondozóintézetein keresztül. Az új létesítményben elérhető fürdőgyógyászati kezelések is elsősorban a vonzáskörzet betegeinek gyógyulását szolgálják az OEP által finanszírozott közellátás, valamint a piaci egészségügyi és gyógyfürdő szolgáltatások keretében.

mti

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.