Aktív kikapcsolódás a városon kívül? Íme, három ellenállhatatlan tipp!

A város nyüzsgése megszokható, sőt akár meg is szerethető, ez tény. De nem egyszer a szabadidő eltöltésére sokkal jobb programok kínálkoznak túl a városhatáron, túl a zsongó-bongó mindennapokon. Alábbi írásunkban három lehetőséget említünk a sok közül, amik megfontolásra és természetesen kipróbálásra méltóak.

1. Természetjárás minden mennyiségben

Az egyik legjobb ötlet, ami ráadásul kifejezetten sok izgalmat is tartogathat, a kirándulás. A túrázásnak nagyon sok vállfaja ismert. Van, aki hobbiból járja a közeli, távoli erdők ösvényeit. Megint más teljesítménytúrázó, azaz egy-egy alkalommal több tízkilométert hagy maga mögött. Sokan választják a hegyek nyújtotta élményeket, azaz a mászás mással össze nem téveszthető varázslatát.

A természetben nem nehéz elengedni a napi feszültséget, nem probléma az elcsendesedés, így nem pusztán a test töltődhet fel, hanem a lélek is. Az biztos, hogyha ez a forgatókönyv nyer, akkor akad itt valami, aminek a megvásárlásával nem érdemes várni.

A megfelelő cipő megléte nem képezheti vita tárgyát. A https://sportano.hu/noi-vizallo-cipok oldalon olyan vízhatlan modellek állnak sorban a figyelemért, amik abszolút alkalmasak a kirándulások végigkísérésére. Mivel a nedvességnek nem adják meg magukat, ezért még a párás, később deres fű sem jelenthet gondot, vagy esetleg egy kiadós égi áldás, ami nem mindig kerülhető el.

Kevesen tudják, de a statisztikák arról árulkodnak, hogy az egyik leggyakoribb gond, ami kirándulás közben felmerülhet, a megcsúszás. Az egyensúly elvesztése, mint lehetőség, amúgy is esélyes, de ha ehhez bizonytalan talaj társul, akkor a megpróbáltatásokat optimális lábbeli nélkül nagyjából lehetetlen elesés nélkül jól kezelni. Márpedig az biztos, hogy senki sem vágyik arra, hogy a hőn áhított kikapcsolódás végül a kórházban érjen véget.

2. Indulhat a tekerés vagy a futás?

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy ehhez miért is kell elhagyni a várost? Ha egyszer amúgy az utcák sűrűjében is levezényelhető mind a biciklizés, mind a futás? Nos igen, tény, hogy alapvetően mindkettő tető alá hozható a városi őrületben, de kicsit sem egészséges forgatókönyv ez – ha csak a szmogot vesszük alapul, már nem hangzik olyan jól a mély légzés.

Megéri felkerekedni, kicsit eltávolodni a zsivajtól. Nem mindenütt egyszerű megfelelő terepet találni, de a legtöbb külvárosban találhatóak olyan útszakaszok, amik a betonon futók számára ideálisak, ha pedig a terep a lényeg, akkor pláne célszerű elhagyni a várostáblát.

Az országúti biciklizés speciális választás, és mivel nagy távolság leküzdéséről van szó, evidens, hogy a kátyúk szabdalta utcák nem megfelelőek, főleg nem országúti bringán, ami extra vékony kerekeivel nem arra született, hogy ezeket a zötykölődéseket hosszú távon elviselje.

3. Vizes kalandra fel

Horgászás, úszás, vízi biciklizés, SUP-ozás – sokáig folytathatnánk a felsorolást. A vízparti élmények felejthetetlenek, és hacsak nem lakik az ember pont egy tóparti városban, akkor bizony a város elhagyása kihagyhatatlan lépés. De megéri minden cseppje, akarjuk írni pillanata, akár még az ősz borongós hétvégéin is.

(SZPONZORÁLT CIKK)

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.