Szigetspicc-Kisoroszi-Szabadstrand

A Szentendrei-sziget legjobb strandjai

A Szentendrei-sziget kedvelt kirándulóhely, előnye, hogy Budapestről könnyen elérhető. A környező üdülőtelepülések, mint Surány, Horány, Kisoroszi, és Pócsmegyer strandjain biztonságos feltételek mellett lehet megmártózni. Kisoroszi homokos partszakasza a sziget leghangulatosabb része, ráadásul alacsony vízállás idején szinte besétálhatunk a Duna közepéig. Érdemes napernyővel felkészülni, mert a strandokon különböző az árnyékos területetek száma.

A Szentendrei-sziget a Dunakanyar talán legszebb része, a Duna-Ipoly Nemzeti Park és a Pilisi Parkerdő alá tartozik. Nemcsak folyóparti szabadstrandokban bővelkedik, de a területén lévő tavakat is sokan látogatják kirándulás, horgászás, vagy fürdőzés céljául.

Surány Strand

A Duna-parti Surány közkedvelt pihenőhely, Pócsmegyer településrésze. A Surány üdülőtelepen hosszan elnyúló homokos és kavicsos partszakasz váltakozik a gátszakasz mentén. Az ártéri erdőnél árnyas területek és napsütötte fövenyes szakaszok találhatók, a vizet kiépített lépcsősorokon lehet megközelíteni.

Pócsmegyer – Pázsit-tó

A Pázsit tófürdő Pócsmegyer határában fekszik, ideális azoknak, akik a nyári hőségben egy kis nyugalomra vágynak. A kedvező árú strandon kristálytiszta, fokozatosan mélyülő vízben lehet megmártózni. A gyerekek számára bójákkal határolt területen lehet lubickolni. Árnyékos részeket is bőven találhatunk, a parton vizesblokkok, büfé és játszótér található. A strand területén van strandröplabda pálya, kézilabdapálya és futballpálya is, vízibicikli kölcsönző is működik.

Horány – Szabadstrand

Horány Szigetmonostor településrésze, a Szentendrei-sziget végében, Alsógöddel szemközt található. Hivatalos szabadstranddal rendelkezik, amely kedvelt a környékbeliek és a fővárosból érkező hűsölni vágyók körében. A kánikulában remek választás, hiszen lenyűgöző fekvéssel rendelkezik, és a vízminőség is kiváló. A 150 méter hosszú kavicsos partszakaszon a gyerekek is pancsolhatnak, a tágas területén mosdók, öltözők és büfék találhatók. Érdemes a nap ellen napernyővel előre is felkészülni, mivel viszonylag kevés az árnyékos terület.

Kisoroszi – Szigetcsúcs

A Szentendrei-sziget legészakibb részén található Szigetcsúcs igazi különlegesség, mivel a Duna alacsony vízállása esetén igazi tengerparti hangulat fogadja az ide látogatót. Indulás előtt érdemes erről tájékozódni, mivel magas vízállásnál a terület nem alkalmas a strandolásra. A szigetspiccen széles homokos és aprókavicsos partszakasz váltakozik. A sekély víz kellemes a kisgyerekek számára is, viszont a Duna hőmérséklete ritkán emelkedik 20 fok fölé-így kiváló úszásra a kánikulában.

Címlapfotó: Szabadstrand Kisoroszinál, a Szigetspiccnél, a Szentendrei-sziget északi végénél
MTI/Mohai Balázs

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.