A szegedi Annában is népszerűsítik a fürdőkultúrát

Az idén már harmadik alkalommal rendezik meg országszerte a Magyar Fürdőkultúra Napját, az akcióban országszerte több mint húsz fürdő vesz részt az idén. Szegeden az Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdő csatlakozott a szombati akcióhoz. Ebből az alkalomból egész nap fél áron látogatható a fürdő.

Szegedi Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdő

25 millió fürdővendég Magyarországon a fürdők éves összesített forgalma közelít a 25 millió fürdővendéghez, a szolgáltatók éves forgalma meghaladja az 55 milliárd forintot, továbbá 8500 embernek biztosít közvetlenül munkalehetőséget. Ezért az egészségturizmus fürdőszolgáltatásokra épülő gyógy- és wellness ága a nemzetgazdaságban kiemelt szerepet kap.

A Tisza Lajos körúti fürdőben reggel 6-tól este 8 óráig várják a kikapcsolódni vágyókat. A fürdőzés mellett ingyenes programokat – többek között vízitornát és kézmasszázst – kínálnak a látogatóknak. Szeged iskoláiban pedig az egyetemes és magyar fürdőkultúráról tartanak előadásokat.

A Magyar Fürdőkultúra Napjának célja, hogy a nagyközönséget megismertessék a több ezer évre visszanyúló fürdőkultúránk gyökereivel, annak értékeivel. A hazai fürdők forgalma a nyár végével jelentősen csökken, azonban a fürdők jelentős része – számuk közel 200 – egész évben üzemel és biztosítja fedetten elérhető szolgáltatásaikat. Az egészséges életmód elmaradhatatlan eleme a mozgás, a testünk számára biztosított kikapcsolódás lehetősége.

A Magyar Fürdőszövetség a fürdőkultúra népszerűsítésének érdekében oktatási anyagokat készített, amelyek az általános- és középiskolákban, valamint a felsőoktatási intézményekben is előadásra kerülnek az Egyetemes és magyar fürdőtörténet, illetve a Fürdőruha története címmel. Az előadásanyagokat úgy állították össze, hogy a gyermekek, a diákok életkorához, ismeretanyagához, az iskolai tantervben elsajátított ismeretanyaghoz – környezetismeret, történelem, művészettörténet, technika – illeszkedjen.

forrás ÖS

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.