re-open europa

A Re-open Eu segítségével biztonságosan tervezhető meg a nyári nyaralás!

Ha az Unióban tervez utazást, vagy nyaralást próbálja ki az új Re-open Eu-t – valós idejű információkhoz jut a tagállamokban érvényes járványügyi szabályokról!

Nyári utazás tervezésekor érdemes a felkeresni az Európai Bizottság által indított Re-open EU oldalt, amely valós idejű tájékoztatást nyújt a tagállamokkal kapcsolatosan. Eligazítást nyújt az érvényben lévő utazási korlátozásokról, a közegészségügyi és biztonsági intézkedésekre vonatkozó előírásokról egyaránt.

Életbe léptek hazánkban a beutazási korlátozások a koronavírus külföldről való behurcolásának megakadályozása érdekében, a járvány súlyossága szempontjából az államokat 3 kategóriába sorolja: vörös, sárga és zöld kategóriába. Jelenleg az Unió országai irányában nincsenek korlátozások, ezért sokan terveznek még a napokban külföldi nyaralást. A platform célja, hogy valós idejű információval segítse a tagállamon belüli utazást, ezzel is támogatva a biztonságos idegenforgalom újraindítását.

Tudnivalók a Re-open EU platformról

Az interaktív eszköz segítségével az utazni vágyók bátran tervezhetik az európai utazást és nyaralást. 24 nyelven elérhető, rendszeresen frissül a tagállamoktól származó adatok és információk alapján.

Adott tagállam kiválasztása után valós információ áll rendelkezésre, amelyet három szín ábrázol –hasonlóan, a hazánkban hatályossá vált beutazási korlátozásokkal kapcsolatos jelzésekhez.

-Általános információk nemzeti, és regionális szinten

– Utazással kapcsolatos információk

· Turistaként beléphetek-e, illetve szabadon elhagyhatom-e? Kell-e kötelező karanténba vonulni?

· Beutazhatok-e az országba a különféle közlekedési eszközökkel?

· Beléphetek-e orvosi igazolás, például negatív teszt nélkül?

– Szolgáltatásokkal kapcsolatos információk

· Éttermek, strandok üdülőövezetek nyitvatartásáról

· Egyes szolgáltatások (pl. wellness) igénybevételi lehetőségéről, kötelező szájmaszk használatról

· Múzeumok, kulturális örökségi helyszínek hozzáféréséről

– Egészséggel és biztonsággal összefüggő információk

· Maszkviselés

· Kötelező távolságtartás

· Tömegközlekedésre vonatkozó szabályok

· Kötelező karantén, illetve orvosi igazolás, negatív teszt Az internetes platform magyar nyelven is elérhető a www.reopen.europa.eu oldalon.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.