Aquarius-élményfürdő-Nyíregyháza-általános csúszda

A nagyváradinál is nagyobb élményfürdőt építenek Tordán

Merész terveket dédelget a Kolozs megyei Torda önkormányzata: jókora kiterjedésű élményfürdőt építenek a városban. A cél, hogy a tordai létesítmény a nagyváradi legfőbb riválisa legyen, és idegenforgalmi központtá változtassák a várost – adta hírül a foter.ro.

A projekt két közeli megyeszékhely számára is kihívást jelent: Nagyváraddal közvetlenül kívánnak versenybe szállni, hiszen a bihari megyeszékhelyen már évek óta megépült egy méretes élményfürdő, Kolozsvár pedig a jelek szerint biztosan lemarad, hiszen ott csak ígéretek vannak arra, hogy majd egyszer épülni fog valami, de eddig semmi konkrétum nincs. A kincses városban egyelőre még ott tartanak, hogy a megfelelő telket keresik az akvapark megépítésére.

A tordai önkormányzat most bocsátotta nyilvános vitára az övezeti városrendezési tervet, amely értelmében

32 millió euróból a váradinál is nagyobb akvapark épül.

A létesítményt az Aranyos folyó partjára tervezik, az épülő sportcsarnok közelébe.

Cristian Matei polgármester ki is mondta: a cél az, hogy a tordai létesítmény a nagyváradi legfőbb riválisa legyen, és idegenforgalmi központtá változtassák a várost, amelynek vonzerejét a sós tavak is növelik.

Az elöljáró szerint az élményfürdőt rövidesen el is kezdik építeni, területe 17 hektár lesz, ami majdnem a kétszerese a nagyváradi Nymphaea akvaparkénak.

Ha minden jól megy, 2024 közepén vagy őszén már várják is a lubickolni vágyókat az új élményfürdőbe.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatják el.

Címlapfotó: Illusztráció / MTI/Balázs Attila

 

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.