Miskolctapolcai Strand

A Miskolctapolcai Strandfürdő is megnyitott

A miskolciak jól ismert strandja, a tapolcai strandfürdő ma már egy szervezeti egységet alkot a mellette felépült új Ellipsum Élményfürdővel a méltán híres Miskolctapolcán, és akár egy közös jeggyel látogatható immár mind a két létesítmény.

Erről tájékoztatott egyebek mellett Németh Judit a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője, aki elmondta, pénteken déli 12 órakor megnyitotta kapuit a miskolctapolcai Ellipsum Élmény- és Strandfürdő strandfürdő része is, amely régóta közkedvelt a miskolciak körében. A minap.hu megtudta, az elmúlt hónapokban nagy munka folyt a strand területén, teljes borkolatcsere történt az úszómedence körül és lecserélték az elhasználódott ülő és napozópadok léceit is.

– Minden évben elvégeztük a karbantartásokat, de ezek nem voltak tartósak, szinte folyamatosan javítani kellett a burkolatot, ami nagy költséget jelentett, különösen szezonnyitás előtt. Most egy jobb minőségű megoldással, hosszabb távra tudtuk ezt megoldani, ráadásul TAO (társasági adó) pénzből, így gyakorlatilag sem a városnak, sem a Miskolci Fürdők Kft.-nek nem került plusz pénzébe a fejlesztés

– tájékoztatott az ügyvezető.

Felhívta a figyelmet arra, hogy mostantól minden reggel hét órától szabad a fürdőzés, ami azért lényeges, mert tapasztalatuk szerint sokan, a helyben élő tapolcaiak különösen, szeretik a kora reggeli úszást. A szolgáltatás igénybevételéhez a bérletet és a füzetjegyet ajánlja, a korábbi években megszokott módon. Ezekkel a megoldásokkal a legköltséghatékonyabb a napi vagy gyakori fürdőhasználat.

– Az új Ellipsum Élményfürdővel együtt, most már négy évszakos szolgáltatást tudunk biztosítani. Az élményfürdőben a medencék és attrakciók többsége a beltérben van, csak egy kinti medence üzemel, a strandfürdőben pedig csak kültéri medencék, egy úszó és egy családi medence van. Átjárást is lehet igényelni, az, aki szeretné igénybe venni mindkét fürdőt, az ehhez szükséges jegyet az élményfürdő pénztárában tudja megvenni. A strandfürdő jeggyel, aki szeretne, tehet egy 15 perces kirándulást az élményfürdőbe, és ha tetszik, befizetheti a különbözetet, ami az órájukra kerül terhelésre

– részletezte Németh Judit.

Miskolc polgármestere Veres Pál elmondta, a mai napon megnyílt Ellipsum Strandfürdőben is sikerült komoly fejlesztéseket elvégezni, több mint bruttó 90 millió forintból. A beruházás keretében új szegélyköveket és járdát kapott az úszómedence és megújult a lelátó is, részben TAO pénzből, részben a MEAFC és az MVLC támogatásával. 

 

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.