A balatoni strandok nem drágulnak az idén

Ha kegyes lesz az időjárás, akkor az idei szezon a tavalyinál is jobb lehet a Balatonnál, az előfoglalási adatok is ezt valószínűsítik. Az eredmény jól mutatja a turisztikai fejlesztések eredményességét: három nagy tóparti településen – Balatonfüreden, Siófokon és Keszthelyen – zárult le városközpont-rehabilitáció. A siófoki Aranypart minden bizonnyal idén ismét a nyár „fővárosává” válik.

Kevés balatoni strandon lesz áremelés az idén. Pünkösd óta már kérik a pénzt Balatonkenesén, Akarattyán, Csopakon és Siófokon is, de ezeken a helyeken maradtak a tavalyi összegek. Siófokon már a negyedik éve nem emelnek, de a Nagystrand ezer forintos főszezoni díja így is a legmagasabb a tó mellett. Balatonfüreden a főszezon előtt döntik el, hogy az Esterházy strand 900 forintos díja marad-e az idén is. Eggyel kevesebb ingyenes strand lesz az északi parton: a balatonudvari fövenyesi településrészén található népszerű szabadstrandot az önkormányzat már belépődíjasként működteti. A jelenlegi, viszonylag magas vízszint elvileg garantálja, hogy a tó vízállása az üdülési szezon végéig ideális maradjon.

Csak 2014-től lesz fejlesztési pénz

A fiókban számos olyan projekt tervezete pihen, amely akár teljesen átalakíthatná a Balaton turisztikai arculatát. A fő kérdés természetesen az, hogy mennyi fejlesztési pénz jut a tó környékére és azt ki és milyen szempontok alapján osztja majd el. A Balaton Fejlesztési Tanács egyik ülésén a közelmúltban elhangzott: több mint 100 milliárd forintos fejlesztés valósulhat meg a Balaton környékén a 2014-től kezdődő új uniós ciklusban, miután a kormány kiemelt turisztikai régióként kezeli a tavat. Eddig ugyanis az volt a rendszer, hogy hiába kapott Veszprém-, Somogy- és Zala-megye támogatást, azt az egész megyében szét kellett osztani, nem célzottan a tóparti települések kapták.

forrás: vg.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.