eplényi óriáscsúszda

A Bakonyban épülhet meg a világ leghosszabb vízicsúszdája

Másfél kilométer hosszú, világrekorder vízicsúszda épülhet Eplényben a nyáron, az attrakció látványtervét már közzé is tették a község weblapján.

Az Intersport Síaréna Eplény Facebook-oldala szerint a csúszda a Síaréna Kft. és a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara újabb közös projektje, melynek céljában az áll, hogy

a Bakony szívében lévő kis település, Eplény méltó helyet foglaljon el a világ turisztikai térképén.

Mint fogalmaznak, Eplény síarénája a téli sportok szerelmeseinek egyik legismertebb hazai sportlétesítménye, a cél pedig az, hogy a természeti kincseket kihasználva és turisztikai szolgáltatásaikat tovább fejlesztve, egy nagyszabású négyévszakos attrakciót hozzanak létre, amely a lehető legjobban kihasználja a hely adottságait.

eplényi vízicsúszda
Eplényi vízicsúszda
Forrás: epleny.hu

Az óriás vízicsúszdával kapcsolatban létrehoztak egy kérdőívet is annak érdekében, hogy minél hamarabb megvalósíthassák a projektet.

Jelenleg a világ leghosszabb vízicsúszdája Malajziában található, az 1111 méter hosszú.

Forrás: sokszinuvidek.24.hu

Címlapkép: epleny.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.