Gellért Gyógyfürdő

Márciusban a gyógyászattal indul a budapesti gyógyfürdők újranyitása

A tervek szerint a fürdőkben március 16-tól nyitják meg a budapesti gyógyfürdők a gyógyászati egységeket, hogy „a rendeletben engedélyezett kezeléseket” újra igénybe lehessen venni – írja a Telex.

Mint ismert, a tavaly november 11-én bejelentett járványügyi intézkedés következtében a gyógyfürdőknek is be kellett zárniuk.

Február 19-én a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. több mint 200 dolgozóját olttatta be annak érdekében, hogy újra megnyithassák a gyógyászati egységeket. A társaság előtte azonban a Nemzeti Népegészségügyi Központ állásfoglalását kérte, hogy dolgozói az oltás tekintetében elsőbbséget élveznek-e.

Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. vezérigazgatója a Telexnek azt nyilatkozta: „Az NNK hivatalos válasza megerősítette Társaságunk álláspontját, miszerint a Társaságunk kezelésében lévő gyógyfürdők egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító működési engedéllyel rendelkeznek, s tevékenységük egészségügyi tevékenységnek minősül és valamennyi, a Társasággal munkaviszonyban álló dolgozó egészségügyben dolgozónak tekintendő”.

A vendégek biztonsága érdekében a fürdőkben folyamatosan fertőtlenítenek, és időpontfoglalással lehet a szolgáltatást igénybe venni. Ezen felül az osztrák példát követik, ahol már a beérkező vendégeket is tesztelik.

Címlapkép: Illusztráció / Gellért Gyógyfürdő

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.