10-ből 9 vendég elégedett a makói Hagymatikum fürdővel

A makói Hagymatikum fürdőbe látogató vendégek túlnyomó többségének, 88 százalékának tetszik az idén januárban átadott új létesítmény – derül ki abból a friss kutatásból, melynek során július-augusztus hónapban 900 véletlenszerűen kiválasztott fürdővendéget kérdeztek meg Makón. A válaszadók rendkívül elegánsnak, vonzónak, gyermek- és turistabarátnak értékelik a fürdőt, illetve szépnek és tisztának a várost. A Makón élő megkérdezettek 88 százalékának, 10-ből 9 embernek van Makó-kártyája: túlnyomó többségük, 84 százalékuk kedvezményes fürdőbelépő-vásárláshoz használja, de minden negyedik megkérdezett vásárláshoz, illetve kedvezményes Hagymaház-belépővásárláshoz is használja a kártyát.

Makói Hagymatikum Fürdő

Tiszta város, jó szolgáltatások – felmérés a makói fürdőről

2012 július és augusztus hónapjaiban 900 fős felmérést végzett a város önkormányzata Makón a fürdőbelátogató vendégek véletlenszerű megkérdezésével. A válaszadók 75 százaléka érkezett Magyarországról – 42 százalékuk Makóról, 25 százalékuk más Csongrád megyei településről, 11 százalékuk Budapestről, 21 százalékuk pedig az ország egyéb részéről érkezett.

A 25 százaléknyi külföldi megkérdezett vendég túlnyomó többsége Romániából érkezett – ezen belül is kiemelkedően népszerű a makói fürdő az aradiak körében, akik 46 százalékot képviselnek a határon túlról érkező vendégek körében.

A felmérés szerint a Hagymatikumot inkább a magasabb iskolai végzettséggel rendelkezők látogatják: a válaszadók 84 százalékának legalább érettségije, 43 százalékuknak pedig egyetemi vagy főiskolai végzettsége van.

A válaszadók családi állapotát tekintve úgy tűnik, sikerült vonzóvá tenni Makót a gyermekes családok körében: a látogatók 66 százalékának van gyermeke, ezen belül is 62 százalékuknak kettő vagy több gyermeke van.

A kutatásból az is kiderült, hogy alapvetően szájról szájra terjed Makó és a makói fürdő jó hírneve, és az idelátogatók szívesen térnek vissza a városba: a nem Makón élő válaszadók túlnyomó többsége, 60 százaléka már korábban is járt a városban – 41 százalékuk ismerőstől, 31 százalékuk pedig internetről hallott a Hagymatikumról. A túlnyomórészt autóval érkező vendégek (83%) közül szinte mindenki könnyen Makóra talált.

A fürdővendégek szívesen nézik meg Makó egyéb nevezetességeit, látnivalóit is: a válaszadók fele ellátogatott a Marosi kalandpartra, illetve a Hagymatikumba, 32 százalékuk pedig megtekintette a múzeumot is.

A válaszadók 88 százalékának, 10-ből 9 embernek tetszik, vagy nagyon tetszik az új fürdő, emellett egy 1-5-ig terjedő skálán rendkívül elegánsnak, vonzónak, gyermek- és turistabarátnak értékelték a létesítményt. Kiemelkedően jó osztályzatot kapott a város szépsége és tisztasága, valamint a makóiak vendégszeretete – a látogatók 75 százalékának tetszik a város.

Mindemellett azonban a válaszadók közel háromnegyede (72%) szerint van még mit változtatni a fürdőn: 32 százalékuk szerint szükség lenne 50 méteres medencére, 26 százalékuk szerint pedig drágák a szolgáltatások.

Makó-kártya

A Makón élő megkérdezettek 88 százalékának, 10-ből 9 embernek van Makó-kártyája: túlnyomó többségük, 84 százalékuk kedvezményes fürdőbelépő-vásárláshoz használja, de minden negyedik megkérdezett vásárláshoz, illetve kedvezményes Hagymaház-belépővásárláshoz is használja a kártyát.

forrás ÖS

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.