Az európai viszonylatban is kiemelkedő fürdőkomplexum strandfürdőjének különlegessége egy pálmafákkal, kalózhajóval és világítótoronnyal kialakított, Közép-Európa legnagyobb épített  medencéjének számító, homokos „mediterrán tengerpart”. Az Aquapark (hazánk első csúszdaparadicsoma) mellett az Aqua-Palace fedett élményfürdő különleges atmoszférájú medencéi (barlang-, Gangesz-, római-, tengeri-, privát fürdő) kínálnak páratlan élményt a fürdőzőknek.

Hajdúszoboszlói Gyógy- és  Élményfürdő
Hajdúszoboszlói Gyógy- és Élményfürdő

A korszerű fürdőkomplexum hét medencés termálfürdőjének 75°C-os, jódos, brómos, hidrogénkarbonátos gyógyvize kiváló reumatikus, idült mozgásszervi és  nőgyógyászati betegségek kezelésére. A számos kombinált gyógykezelés során többek között speciális masszázst, iszappakolást, szénsavas- és súlyfürdőt, víz alatti gyógytornát, különböző elektroterápiás-, valamint lézeres kezelést is igénybe vehetnek a vendégek.

Gyógyvíz

1925-ben Hajdúszoboszlón mélyfúrás következtében a földből kb. 1100 méter mélységből 75°C-os meleg termálvíz tört elő. Analízisek alapján megállapítást nyert, hogy a mélyfúrásból jódos, brómos, konyhasós, hidrogénkarbonátos termálvíz tört fel. A vizsgálatok kimutatták, hogy a víz tartalmaz bitument és ehhez kötodő ösztrogént, továbbá még különböző nyomelemeket: titán, vanádium, réz, cink, ezüst, stroncium, bárium és ólom formájában.

Gyógyfürdő

A termálfürdő épülete 1999- ben teljesen megújult. A modern kétszintes épületben a gyógyászati kapacitás a duplájára nőtt. Négy új nyitott medence épült, melyekben a különböző attrakciók segítségével még inkább felüdülhet a fürdőző. E nyitott medencéket körülölelik a tágas közlekedő folyosók. A termálfürdő csarnokában három fedett 32, 36,38 C hőfokú gyógyvizes medence található.

A gyógyvíz ereje és egyéb gyógytényezők együttes hatása eredményezi, hogy ezrek lelnek itt gyógyulásra. A jódos, brómos, konyhasós gyógyvíz elsősorban reumatikus betegségek gyógyítására alkalmas. Az idült mozgásszervi betegségeknél, kopásos, degeneratív betegségeknél a tapasztalatok szerint az orvos előírásait betartók több, mint 90 százaléka szépen javul.

A fürdőkúra hatása sebészeti, idegi, bőrgyógyászati eredetű megbetegedések ( ekcéma, pikkelysömör ) kezelése során is észlelhető. Ortopédiai műtéteken átesett betegek rendszeresen látogatják a fürdőt utókezelés céljából. Jó eredmény érhető el agyvérzés utáni állapot, Heine medin kór után kialakult bénulás, idült idegfájdalmak és ideggyulladások kezelésében.

A szoboszlói víz jó hatású nőgyógyászati gyulladások esetén is. Meddő nők két-háromszor megismételt kúrák után gyakran számoltak be fogamzásról. Ennek magyarázata, hogy a vízben bitumenhez kötődve ösztrogén is található.

Hungarospa gyógymedence
Hungarospa gyógymedence

Gyógykezelés

A Hajdúszoboszlói gyógyfürdőben több, mint negyven féle kezelés áll a betegek rendelkezésére. A  különböző gyógykezeléseket kombinálva a leghatékonyabbak. Többek között masszázst, iszapkezelést, súlyfürdőt, víz alatti masszázst, víz alatti gyógytornát, különböző elktroterápiás kezeléseket és a legmodernebb szoft lézer kezelést is alkalmaznak.

A TB által támogatott gyógykezeléseket érvényes biztosítási kártyával rendelkezők  évente kétszer vehetik igénybe! Egy kúrában 4 féle gyógykezelés vehető igénybe, a kúra  kezelésenként legfeljebb 15 darabot tartalmazhat.Fontos tudni, hogy a gyógyfürdő alkalmazásának vannak ellenjavallatai!

Nem látogathatják a gyógyfürdőt azok, akik heveny gyulladásos, rákos, rosszindulatú daganatos megbetegedésben, keringési elégtelenségben, súlyos vérnyomás elégtelenségben, gümőkóros megbetegedésben, súlyos központi idegrendszeri megbetegedésben vagy fertőző bőrbetegségben szenvednek.

A gyógyfürdő szolgáltatásait mozgássérült vendégeink is igénybe tudják venni! A betegek medencébe történő beemelését egy korszerű emelő szerkezettel tudják megoldani.

Hajdúszoboszlói Gyógy- és  Élményfürdő strand
Hajdúszoboszlói Gyógy- és Élményfürdő strand

Hungarospa, Hajdúszoboszlói Gyógy- és  Élményfürdő

4200 Hajdúszoboszló, Szent István park 1-3.

Tel.: +36/52-558558

www.hungarospa.hu