Berettyóújfalu, Bihar Termálliget Strand- és Termálfürdő

Bihar Termálliget Strand- és TermálfürdőA 2001-ben korszerűsített fürdő 3 szabadtéri (gyerek, termál- és strandmedence), valamint 2 fedett (úszó- és termálmedencével) rendelkezik. A termálmedencék nátrium-hidrogén karbonátos, metakovasavas, kénes vize elsősorban reumatikus és degeneratív mozgásszervi megbetegedések kezelésére alkalmas. A fürdőkúra mellett az ide érkező vendégek kádfürdőt, gyógy- és frissítő masszázst, szoláriumot és finn szaunát is igénybe vehetnek.

Berettyóújfalu, Városi Uszoda, Strand- és Gyógyfürdő

Berettyóújfalu, Városi Uszoda, Strand- és Gyógyfürdő

A fürdő története

A napjainkra hivatalosan is gyógyvizűként elismert fürdő első medencéje 1927-ben épült az akkori „leventeház” – ma már Nadányi Zoltán Művelődési Központ – kiegészítéseként. Az 1960-70-es években két új medencével bővült a fürdő. A langyos vizű, befelé mélyülő „leventemedence” mellett már egy gyógyvizes ülő- és pihenő medencével, valamint egy gyermekmedencével is gazdagodott strandfürdő kínálata.

1995-ben a strand területe kiegészült az uszoda impozáns épületével, melyben egy 25 méteres forgatott vizű medencével, egy fedett, gyógyvizes ülő- és pihenő medencével, finnrelax szaunával, álló- és fekvőszoláriummal, gyógy- és frissítő masszázzsal várjuk az ideérkezőket.

2001-ben az üzemeltető, azaz a Herpály-Team Építőipari és Szolgáltató Kft. felújítatta az egykori “leventemedencét” és környezetét, új büfé és pénztár is épült a gyógyvíz áldásos hatásait élvezők kényelme érdekében.

Egy 2009-es, az Észak-alföldi Regionális Operatív Program keretében megvalósuló pályázat eredményeként öt új medence épült, jelentősen megváltozott a fürdő környezete, és számos új szolgáltatással gazdagodott a gyógyvizű fürdő. Mindezek hatására kialakult az intézmény új arculata, létrejött gyógyvizet, a szórakozás és a sportolás lehetőségeit egyaránt kínáló Bihar Termálliget.

A Bihar Termálliget gyógyvize

A Bihar Termálliget minősített gyógyvizű fürdő. A közeli Népligetben található az a gyógyvizes kút, melyből a 63 C fokos, védett vízzáró rétegekből származó hévíz folyik, és amelyet a Népjóléti Minisztérium Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatósága 1997-ben nyilvánított gyógyvízzé. Termálvizünk gyógyhatását a Hajdú Bihar megyei Önkormányzat Kenézy Kórház Rendelőintézetének Reumatológiai Osztálya, a DOTE Társadalomorvostani Intézete és a Gróf Tisza István Kórház együttesen elvégzett vizsgálata igazolta. A vizsgálatok alapján az itt találhatónátriumos, hidrogénkarbonátos, metakovasavas gyógyvíz elsősorban degeneratív mozgásszervi betegségek esetén jótékony hatású.

Bihar Termálliget Strand- és Termálfürdő jakuzzi

Bihar Termálliget Strand- és Termálfürdő jakuzzi

Szolgáltatások

Víz alatti csoportos gyógytorna, Gyógy- és frissítő masszázs, Aquafitness, Finnrelax szauna, Kültéri fitnesz sarok, Kicsik és nagyok játszótere, Masszázs

Medencék

Gyógyvizes pihenő medence, Gyógyvizes ülőmedence, Bébi- és gyermekmedence, Aktív élménymedence, Jacuzzi medence, Lazító medence, Úszómedence

Bihar Termálliget Strand- és Termálfürdő
4100 Berettyóújfalu, Népliget u.
Tel.: +36/54-400130
Nyitva tartás: 9.00-20.00
Uszoda nyitva tartás egész évben: 8.00-20.00

www.termalliget.hu