Szentesi Sport- és Üdülőközpont

Gyönyörű környezetben, a Szentes központjában található Széchenyi-ligetben, a Kurca folyó partján várja télen-nyáron az aktív kikapcsolódás szerelmeseit a Szentesi Sport- és Üdülőközpont. Amíg a pihentető pillanatok kedvelői termálmedencéket, csúszdaparkot, valamint a wellness részlegben többféle szaunát, pezsgőfürdőt, élményfürdőt vehetnek igénybe, addig az aktív kikapcsolódás hívei az úszómedencékben, futópályán és teniszpályán sportolhatnak. A legkisebbek kültéren és beltéren egyaránt pancsolhatnak.

Szentes Aquapark csúszdapark

Élmény- és wellness részleg

A felhőtlen kikapcsolódás érdekében 2014-ben új élmény- és wellness fürdő került kialakításra a sportuszoda bővítményeként. Az élményrészlegben sodrófolyosó, buzgár, dögönyöző, talppezsgő, ülő- és fekvőpezsgőrész és alagút található, valamint mellette gyermekmedence. Az élménymedence mellett igényesen kialakított, exkluzív bútorok biztosítanak teljes kényelmet. A medence egész évben használható alap napijegy megváltása mellett.

Az élményrészleg mellett egy 892 m2 alapterületű wellness részleg is megtalálható, ahol egy fedett, és egy wellness elemekkel – nyakdögönyözővel, valamint ülő- és fekvőpezsgő paddal- felszerelt félig fedett termálvizes medencében fürdőzhetnek. A medencék mellett egy szauna részleget találhatnak, ahol élményzuhanyok, gőzfürdő, egy nagyobb és egy kisebb méretű finn szauna, infraszauna, sóbarlang, fényterápiás szauna és jég szoba veszik körül a középen elhelyezkedő kör alakú merülő medencét és Kneipp medencét.

A wellness blokk medenceterében kényelmes világos pihenőtér és két különleges alakú termálvizes ülő medence került kialakításra, ülőpadokkal, masszírozó elemekkel, ülő- és fekvő pezsgő elemekkel. Az épület sarkában elhelyezkedő termál medence egy több mint 55 m2-es kiúszó medencével is rendelkezik.

A szauna és wellness részleget kiegészítő jegy megváltása mellett használhatja, vagy a recepció felőli pénztárnál kérhető wellness jegyet, mely a szauna és wellness részleg használatára jogosítja fel.

Szentesi Sport- és Üdülőközpont termálfürdő

Termálmedencék

A három termálvizes medencébe 2000 méter mélyről, 85 ˚C fokon érkezik a gyógyhatású víz. Ezt 35, 38 és 42 ˚C fokra hűtik. A termálvíz a benne oldott ásványi anyagok és ionok segítségével enyhíti a fájdalmakat, segít ellazulni, csökkenti a stresszt, felüdíti a szervezetet.

Nem ajánlott azonban szív és érrendszeri betegségben szenvedőknek és kisgyerekeknek.

Népszerű a váltófürdő, a hidegebb és melegebb medencék váltogatása, de a legedzettebbek a hideg medencében vagy télen a hóban is megmártóznak. A termálvíz napi használata nyugtatja a teste és a lelket.

A termál medencék évszaktól függetlenül bármikor használhatók alapjegy megváltása mellett.

Szentesi Sportuszoda

Uszoda és strandfürdő

A fürdő területén négy úszómedence található: egy fedett 50 méteres versenymedence, egy 25 méteres tanmedence, valamint egy 33 és egy 50 méteres medence.

Az 50 méteres fedett versenymedence a legkorszerűbb igények szerint került kialakításra. Kiválóan alkalmas úszóversenyek és vízilabda mérkőzések rendezésére. A medence mellett található lelátó több, mint 700 ember befogadására alkalmas.

A nyár, napsütés és strandolás szerelmeseit nyáron egy 25 méteres tanmedence és egy 33 méteres úszómedence várja, melynek partján napozóterasz található.

A 33 méteres medencét téli szezonban sátor fedi, így évszaktól függetlenül használható. A medence alap napijegy megváltása mellett használható.

A 25 méteres tanmedence ad lehetőséget az úszni tanuló gyermekek részére. A sekély rész kiváló lehetőséget nyújt úszás tanulásra, mély része pedig úszásra. A medence évszaktól függetlenül bármikor használható, hiszen télen sátor fedi.

Emellett egy 50 méteres medence is tavasztól őszig a vendégek rendelkezésére áll. Sekély vizében kisgyerekek pancsolnak, mélyebb részében búvárkodásra is lehetőség van. A medence 2015-ben teljes felújításra került.

Szentesi Sport- és Üdülőközpont élményfürdő

Csúszdapark

Három különböző nehézségű csúszdával várják a vendégeket. A széles pirosat a kisebbeknek és családoknak ajánlják, a sárga Kamikázét a legbátrabbaknak, a hosszú, kék Anakondát pedig mindenkinek. A csúszdák minden egész órában indulnak, és 45 perc folyamatos működés után 15 perc szünet következik.

Nyitva tartás

Az aktuális nyitvatartási renddel kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

Árak

A legfrissebb belépőjegy árakkal kapcsolatban tájékozódjon a fürdő hivatalos oldalán

Szentesi lakosok részére kedvezményes jegyárak.
A wellness részleget 14 éves kor felett lehet igénybe venni.

Szentesi strandfürdő

Kapcsolat

Szentesi Sport- és Üdülőközpont
6600 Szentes, Csallány Gábor part 4.
GPS: 46.65074 , 20.24929
Telefon/fax: +36 63 400 123, +36 30 642 50 61
e-mail: info@udulokozpont-szentes.hu
web: www.udulokozpont-szentes.hu
Facebook: https://www.facebook.com/szentesistrand/