hajdúszoboszlói Hungarospa

Hajdúszoboszló az egymilliomodik vendégéjszaka kapujában

Elkezdődött a visszaszámlálás, Európa legnagyobb fürdőkomplexumának városát évről évre több külföldi nyaraló és gyógyturista keresi fel, így hamarosan meglesz az idei egymilliomodik vendégéjszaka Hajdúszoboszlón. Tavaly novemberben, idén viszont már október közepén megünnepelhetik az impozáns fordulónapot.

Rendre a legnépszerűbb belföldi turisztikai célpontok élbolyában szerepel a külföldiek körében is egyre kedveltebb Hajdúszoboszló, ahol három éve, a Covid utáni felépülés jegyében vezették be az egymilliomodik vendégéjszaka ünnepét, amire idén a tavalyinál korábban, már október közepén sor kerülhet – tudta meg a Világgazdaság.

Hajdúszoboszlót Hévízzel ellentétben kevésbé érintette  az orosz–ukrán háború hatása, miután

a fürdőváros nem az orosz, hanem a lengyel gyógyturisták és kisgyerekes családok legfőbb célpontja.

A lengyel vendégek pedig nem maradtak el, sőt, évről évre nagyobb számban látogatnak el a hajdúsági fürdővárosba, ahol a külföldi vendégforgalom 39 százaléka már hozzájuk kötődik – sorolta érdeklődésünkre Forman Annamária, a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft. cégvezetője.

A németeket váltották a lengyelek

A kétezres évek elejéig Hajdúszoboszlón többnyire német szavakat lehetett hallani, de a fürdővárosba egyre nagyobb számban érkeztek a lengyel turisták, akiknek megjelenése még a szomszédos településhez, pontosabban a kabai cukorgyár építéséhez kötődik. A gyárat építő lengyelek megismerték és megszerették Hajdúszoboszlót, különösen az ottani gyógyvizet, és persze a város különleges adottságait, konkrétan a közeli Hortobágy és Debrecen programkínálatát.

A félszáz focipályányi területen épült hatalmas fürdő és strand, a legtöbb szállodába bevezetett gyógyvíz példátlanul nagy wellness és fürdőgyógyászati kapacitás kiépítését tette lehetővé a városban, ahol minden évben őszre elérik és meghaladják már az egymilliós vendégéjszaka számot.

A szálláshely-fejlesztések is folyamatosak,

az idei év egyik nagyon várt eseménye a város egyik legikonikusabb szállodája, a 2020 óta zárva tartó és felújítás alatt álló 204 szobás Hunguest Hotel Béke megnyitása.

Saját fürdőrészleggel Hajdúszoboszlón a legtöbb szálloda rendelkezik, de a helyben megszálló vendégek 90 százaléka ellátogat a Hungarospa fürdőkomplexumában, amelynek nemrég kialakított Prémium Zónája 2024-ben növekvő vendégszámot produkált.

A milliós nagyságrend errefelé nem ritka, 

Európa legnagyobb fürdőkomplexumában 2023-ban 2,1 millió volt a fürdőszolgáltatások vendégszáma összesen.

A közeli román és ukrán határ miatt jelentős számban érkeznek a városba a szomszéd országokból, egy- és többnapos vendégek egyaránt.

Az egymilliomodik vendégéjre várva

Három éve, 2022-ben október végén ért el a számláló az egymilliomodik vendégéjszakához, tavaly novemberben, idén pedig október közepén fordulhatnak át a nevezetes és jelentős számjegyen a helyi szálláshelyek, amelyek közösen ünnepelnek, és köszöntik fel a szerencsés vendéget, akihez az egymilliomodik vendégéjszaka kötődik majd. Erre úgyszólván pillanatokon belül sor kerül, hiszen a számláló teker, és

 bíznak benne, hogy hamarosan újra a bezzegévként emlegetett 2019-es vendégéjszaka számokat is elérik.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.