Dandár gyógyfürdő

Bezárták a legolcsóbb budapesti fürdőt, idén jó eséllyel már ki sem nyithat

A több mint száz éves épület ezer sebből vérzik, idén jó eséllyel senki nem fog ott fürdeni.

Bár korábban azt tervezték, hogy a felújítás után az idén még rövid időre kinyitják a fővárosi Dandár fürdőt, erre valószínűleg mégsem kerül sor ebben a szezonban – erről tájékoztatott a Budapest Hévízei és Gyógyfürdői Zrt. Az Index cikke szerint bár a felújítás rendben elindult a tervezett időpontban, a födémnél olyan problémákkal szembesültek, amit az idén már lehetetlen megoldani.

Emellett az épületben nagyon súlyos statikai problémákat is találtak a felújítást végző szakemberek, így a fürdő hivatalos közleménye szerint idén kár arra várni, hogy újranyitnának.

A Dandár Fürdő felújítása a tervezett ütemben, június közepén elindult. A munkálatok során a szakemberek a csaknem százéves épületben súlyos statikai problémákat találtak, melyeket előzetesen nem, csak a födémszerkezet megnyitásával lehetett alaposan megvizsgálni. Az épülettel egykorú szerkezet teljes feltárását a szakértők megkezdték, jelenleg is zajlik. Ennek eredménye szeptemberben lesz látható, és ez alapján lehet majd meghatározni, pontosan milyen többletfeladatokkal kell számolnunk. A fürdő felújítása ezért hosszabb időt vesz igénybe, újranyitása ebben az évben nem várható

– írták a Dandár hivatalos oldalán.

A hivatkozás hasonló, mint azt korábban a Rácfürdő-témában is olvashattuk. „A felmérés során súlyos statikai problémák merültek fel, ezért a fürdő újbóli magnyitásának határideje bizonytalan.” (A bejelentést természetesen az önkormányzati választások utánra időzítették).

Az Index újságírója szerint a következő történt: A BGYH Zrt rájött, hogy a beharangozott 100 millió forintos felújítási költség nem fog megtérülni, ezért elővették a Rácfürdő esetében már „működő” receptet – súlyos statikai probléma – sajnos be kell zárni több évre a fürdőt. Érdekes, hogy a fürdő 2014-15-ös teljes felújítása, és bővítése idején nem volt statikai probléma, noha a kivitelezőnek – ha valóban van bármilyen szerkezetkárosodás – érdeke lett volna, hogy azt jelezze. A fürdő egyébként a legolcsóbb budapesti fürdő, él a városban nagyon sok fürdőt szerető ember, akik az itteni belépő árát még meg tudja fizetni.

Az újságíró az egész történetet felháborítónak tartja, szerinte látni kell, hogy a nem megfelelő eredményekért mind a fővárosi vezetés, mind a BGYH Zrt. menedzsmentje egyaránt felelős.

 

 

 

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.