Király Gyógyfürdő

A Király Gyógyfürdő építését Arszlán budai pasa kezdte meg 1565-ben, és utóda, Szokoli Musztafa fejezte be. A Király Gyógyfürdőnek nem volt és ma sincs közvetlen melegvíz-bázisa. A törökök azért építették messze a forrásoktól a fürdőt, hogy egy esetleges ostrom idejére is biztosítva legyen a fürdés lehetősége a várfalon belül. Vizét akkor is és ma is a jelenlegi Lukács fürdő környékéről biztosították. Buda visszafoglalását követően, 1796-ban a fürdő a König család birtokába került, ők építették át mai formájára, ötvözve a régit az újjal, megőrizve műemlék voltát. A fürdő magyarosított nevét is a családról kapta. A II. világháborúban a fürdő megrongálódott. Teljes felújítására 1950-ben került sor.

Király Gyógyfürdő

Király Gyógyfürdő

A víz összetétele
Nátriumot is tartalmazó kálcium-magnézium-hidrogénkarbonátos és szulfátos-kloridos hévíz, melynek fluoridion-tartalma is jelentős.

Medencék
Merülőmedence (vízhőfok 26 °C, vízfelszín 8 nm), Gyógymedence 1 (vízhőfok 32 °C, vízfelszín 10 nm), Gyógymedence 2 (vízhőfok 36 °C, vízfelszín 68 nm), Gyógymedence 3 (vízhőfok 40 °C, vízfelszín 4 nm), Jakuzzi (vízhőfok 32-36 °C, férőhelyek száma: 5 fő)

Király Gyógyfürdő

Fizioterápias szolgáltatások
Medencefürdő, Kádfürdő, Víz alatti vízsugármasszás, Masszázs,

Az intézményben Tb-támogatással igénybe vehető kezelések
Medencefürdő, Kádfürdő, Gyógymasszázs, Víz alatti vízsugármasszás,

Javallatok
Idült kopásos (degeneratív) csont- és ízületi megbetegedések inaktív stádiumai, Idült gyulladásos mozgásszervi megbetegedések inaktív stádiumai, Izomreumatizmus, Fibromyositis, Baleseti utókezelés, Csont- és ízületi műtétek utáni utókezelés, Idült ideggyulladásos idegfájdalmak, Idült derékfájás, Heine-Medin-betegség utókezelése, mozgásszervi megbetegedések

Király Gyógyfürdő 6

Nevezetességek
Batthyány tér, Duna-parti panoráma az Országházra, Budai vár, Görög katolikus templom, Gül baba sírja

Nyitva tartás
Minden nap: 09-21 óráig
Pénztárzárás: 20 órakor.
Pénztárzárás a zárórát megelőző 1 órával történik.

1027 Budapest, Fő u. 84
Telefon: 06-1/202-3688
www: www.kiralyfurdo.hu