Budapesten a lakosság számára egyelőre nem lesznek elérhetőek az 50 méteres uszodák és a Dagály fürdő sem

A Nemzeti Sportközpontok oldalán megjelent bejegyzés szerint a lakosság számára egyelőre nem lesznek elérhetőek az 50 méteres uszodák. Az idén ez a korlátozás a Dagály-fürdőt is érinti.

A Nemzeti Sportközpontok weboldalán egy rövid tájékoztatásban közli, hogy a Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központ Uszodáiban (Duna Aréna, Hajós–Széchy Sportuszoda, Császár–Komjádi Sportuszoda, Tüske Uszodakomplexum, Kőér utcai Uszoda) valamint a Balaton Általános Olimpiai Központban (Balaton Uszoda) korlátozott használati rend van hatályban.
Ez azt jelenti, hogy jelenleg a Hajós–Széchy Sportuszodába a sportolók belépése 2020. május 21.-től a fokozatosság és biztonságosság figyelembe vételével engedélyezett.

A szabadidős Vendégek számára a korlátozás továbbra is érvényben van.

Különösen érzékeny intézkedés ez a Dagály fürdő tekintetében, amely március végén létrejött megállapodás értelmében kikerült a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzemeltetése alól és a Nemzeti Sportközpontokhoz, a fürdő vagyonkezelőjéhez került.

A jelenlegi közlemény még csak érintőlegesen sem szól a Dagály fürdő újraindításáról vagy a fürdőre vonatkozó elképzelésekről.

A főváros nem az MNSK-hoz, hanem a BVSC-hez tartozó Laky Károly uszoda megnyitásáról sem hoztak nyilvánosságra érdemi információt.

(Az MNSK tájékoztatást kérő levelünkre egyelőre nem válaszolt.)

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.