A cserkeszőlői gyógy- és strandfürdő a 44-es számú közlekedési útvonal mentés Cserkeszőlő  központjában található. A fürdő 2011 nyarán nyitotta meg kapuit. Napjainkra a fürdő 3 fő szolgáltatással bír: strandfürdő, téli fürdő és a gyógyászati központ. A fürdő az év minden napján nyitva tart. A 86 °C-os, 2300 méter mélyről feltörő alkáli-kloridos hidrogénkarbonátos gyógyvíz, amely a jódos gyógyvizek csoportjába tartozik, mozgásszervi betegségek valamint sérülések utókezelésére, reumatikus és nőgyógyászati panaszok kezelésére kiváló hatású, illetve kiválóan alkalmas különböző bőrbetegségek többek között a pikkelysömör kezelésére. Gyógyvizes medencék, gyermek-, élmény-, úszó- és hullámmedence valamint az új, Európában elsõ kétpályás ponyvacsúszda várja az idelátogatókat. A fürdőhöz fűtött folyosóval közvetlenül kapcsolódik a Termál Kemping és a Touring Hotel.

Cserkeszőlő Fürdõ gyógymedence
Cserkeszőlő Fürdõ gyógymedence

Vízösszetétel: A kémiai vizsgálatok alapján a strand I. sz. hévízkút vize 229 mg/l össz-sótartalmú nátrium-hidrogénkarbonátos, fluoridos (2,5 mg/l ) metakovasavas ( 68 mg/l H2SiO3 ) ásványvíz, a strand II-es számú hévízkút vize 1675 mg/l össz-sótartalmú, nátrium-hidrogénkarbonátos ásványvíz és a III-as számú kút vizének kémiai jellege megegyezik a II-es kútéval, összetételük a természetes ingadozás határán belül azonosnak mondható. A víz jellemzően alkálikloridos, hidrogénkarbonátos gyógyvíz, amely a barna , jódos gyógyvizek csoportjába tartozik

Strandfürdő

A strandfürdő kb. 8 ha területen fekszik, medencéinek egy része télen is üzemel. Május 1-től szeptember 30-ig viszont teljes kapacitással szolgálja vendégeit.

A strandfürdő medencéi

 • Gyermekmedence
 • Úszómedence
 • Hullám medence
 • Élmény medence
 • Tanmedence
 • Gyógy-élmény medence

Kétpályás ponyvacsúszda: A strand szenzációja a kétpályás ponyvacsúszda, amely Európában az egyetlen kétpályás és a leghosszabb.

Gógymedencék:

 • I. számú: vízmélység: 0,9 m, hőfok: 39 Celsius fok
 • II. számú: vízmélység: 0,9 m. hőfok: 36 – 38 Celsius fok
 • III. számú: vízmélység: 0,9 m, hőfok: 36 – 38 Celsius fok

A strandfürdő kiegészítő rekreációs szolgáltatásai: homokos, labdajátékokra alkalmas, szabvány méretű strandfoci, strandröplabda, strandkézilabda pályák, mini golfnak, Napsugár étterem

Téli fürdő

A korszerű fedett Téli fürdő egész évben üzemel. A komplex, három szintes szolgáltatóegység létrehozásával a nemzetközi trendeknek is megfelelő, időjárástól független termálfürdő-szolgáltatások biztosítottak. A fedett téli termál-élményfürdővel bővültek a fürdő szolgáltatásai, növekedett az elérhető célcsoportok köre.

A Téli fürdő medencéi:

 • Gyógyvizes medence
 • Gyógyvizes medence(extrákkal)
 • Jakuzzi medence
 • Bébipancsoló gyermekmedence
 • Élménymedence
 • Tanmedence
 • Óriáscsúszda: A csúszda nyitva 9:00 – 12:00 és 13:00 – 19:00 között.

Gyógyászati központ

A cserkeszőlői gyógyvíz hatását az egykori Szolnok Megyei Tanács hivatalosan is igazolta azzal, hogy 1955 május 1-jén 3 medencével, valamint női-férfi vállfás öltözővel, az akkori időknek megfelelő elvárási szinten megnyitották a cserkeszőlői Fürdőt. A Fürdő a rendszerváltást követően a cserkeszőlői Önkormányzat tulajdonába került. 1992-98-ig a Fürdőben lényegi változások nem történtek. A cserkeszőlői gyógyfürdő gyógyászati ellátását 2007. júliusában az országos kategóriába sorolták. A Gyógyfürdőben kétféle – reumatológia és bőrgyógyász – szakorvosi rendelés folyik, melyekre az ország egész területéről fogadnak betegeket. Az Európai Unió tagországaiból érkező, az unió tagállamaiban használható egészségbiztosítási kártyával rendelkező betegek, a támogatott áron vehetik igénybe a kezeléseket. A Gyógyászati központban lehetőség van érvényes felírt gyógyászati kezelések előzetes időpont egyeztetésre a vény másolatának beküldésével az alábbi elérhetőségekre:

tb@cserkeszolo.hu
gyogyaszat@cserkeszolo.hu
fax: +36 56/568-465

A Gyógyászati központ szolgáltatásai

Bőrgyógyászat: Bőrgyógyászat: Gyógyászatunkon heti két alkalommal, kedden és szerdán 14 – 18 óra között rendel Dr. Bognár Éva bőrgyógyász, kozmetológus, nemigyógyász adjunktus és havonta egyszer, a hónap utolsó hetének csütörtökén, Dr. Bakos Noémi PhD bőrgyógyász allergológus kandidátus.

A szakrendelés OEP által támogatott / ingyenes /, háziorvosi beutaló nem szükséges.
Bejelentkezés telefonon: 56-568-466
A cserkeszőlői Gyógyfürdőben található az a  ritka és egyedülálló, teljes testfelületet kezelő UVB és UVA fénysugarakat  kibocsájtó álló fénykabin, melyből Magyarországon csak összesen 5 db van.

Reumatológia: A reumatológiai szakrendelésre a hét minden munkanapján, előjegyzés alapján lehet jelentkezni. Telefon: 56-568-466. Várakozási idő 1-2 nap. Az ellátáshoz háziorvosi beutaló szükséges.

A cserkeszőlői gyógyfürdő a gerincbetegségek gyógyítására specializálódott.

Javallatok: Elsősorban mozgásszervi, krónikus, degeneratív gerinc és ízületi betegségek, csontritkulás, porckopás, ortopédiai műtétek, balesetek utáni rehabilitáció alkalmával jótékony hatással bír. Nőgyógyászati betegségek esetén, meddőség bizonyos formáinál hatékony, férfiaknál potencianövelő lehet. Inhaláció formájában, egyes asztmás eseteknél, orrmelléküreg gyulladásban jótékony, idegnyugtató hatással bír. Bőrbetegségek egyes területén- psoriasis, fejkorpa, egyes ekcémák- gyorsan és hatékonyan gyógyít.

Gyógykezelések:

 • termál gyógymedence 01 ára: 360 Ft/nap, de amennyiben csak a 01 medencefürdő van fölírva, valamint, ha kezelések is vannak fölírva, de a beteg azokat nem veszi igénybe ára: 650 Ft/nap
 • termál kádas gyógyfürdő 02 ára: 110 Ft/alkalom. A termál kádas gyógyfürdő azon betegeknek ajánlott, akiknek mozgásszervi betegségük mellé esetlegesen bőrproblémák is társulnak és emiatt nem javallott a közösségben történő fürdőzés. A kádfürdőben természetesen szintén a gyógyvíz ereje adja a betegség enyhülését, de egyes bőrgyógyászati bántalmakat, mint pl. psoriasis, vagy fejkorpa, a gyógyvizet a bochniai gyógysóval keverve, hosszú időre tünetmentessé tehet.
 • iszappakolás 03 ára: 320 Ft/alkalom. Az iszapkezelés általában kiegészítője a balneoterápiás kezelésnek, de gyakran önálló gyógyeljárásként is alkalmazzák. A cserkeszőlői gyógyászaton az ún. kolopi gyógyiszap kompresszt használják.  A sokoldalú indikációk közül a legkiterjedtebb alkalmazási terület a mozgásszervi betegségek heveny gyulladások utáni szakasza, a fájdalom, mozgás-korlátozottság, duzzanatok, akár arthritis, arthrosis, akár bursitis vagy tendovaginitis volt a betegség kezdete. Primer és secunder myalgiák, valamint neuralgiák is jól reagálnak az iszapkezelésekre, eredményes contracturák mobilizációja esetén is.
 • súlyfürdő 04 ára: 320 Ft/alkalom. A súlyfürdő-terápia konzervatív kezelési eljárás: a gerinc és az alsó végtagok nagyízületeinek degeneratív elváltozásaiból eredő betegségek nyújtás útján történő gyógykezelésére szolgál. A kezelés lényege, hogy a beteget langyos vízben felfüggesztik, és a kívánt nyújtóhatást egyrészt a felhajtóerő miatt lecsökkent nyomóerő útján, másrészt kiegészítő többletsúlyok alkalmazásával érik el.
 • szénsavas kádfürdő 05 ára: 320 Ft/alkalom. A kezelés hatására a szívműködés és a tüdő oxigénellátása javul, így elsősorban szív- és érbetegek kezelésére javasolt. Kedvező hatású olyan mozgásszervi betegségek esetében is, amelyek keringési zavarral szövődnek.
 • orvosi gyógy masszázs 06 ára: 360 Ft/alkalom. A kezelés során a vendég kényelmes helyzetben fekszik. A masszázs a svéd masszázs alapfogásaival történik, melynek során a kezelő alapos és intenzív fogásokkal segíti a görcsös izomzat ellazítását, tónusának harmonizálását. A gyógy masszázs, amellett, hogy enyhíti a panaszokat, serkenti a vérkeringést és az anyagcserét, ellazítja az izmokat, növeli a teljesítményt, továbbá az immunrendszerre is pozitív hatással van.
 • víz alatti vízsugár masszázs 07 ára: 320 Ft/alkalom. Közismertebb nevén tangentor. A vízsugár mechanikus hatása a testre, mely a terápiás kezelés részét alkotja. Ez egy speciális kádban történik, ahol a vízsugár iránya és ereje szabályozható, mely által a szükséges testrészt masszírozza, továbbá a víz átveszi a vízsugár rezgéseit, így átmozgatja a test többi pontját is. A lágy szövetek rezgése által a nyirokrendszer és a vérkeringés is alapos átmozgatásra kerül, így optimalizálja azokat. Ebből következően nagyon sok panaszra kínál gyógyírt.
 • víz alatti csoportos gyógytorna 08 ára: 220 Ft/alkalom. A vízben történő mozgás hat a mozgatórendszer különböző részeire, a keringési és a légzőrendszerre, de az idegrendszerre is. A rehabilitáció minden területén, és minden életkorban használható különböző terápiás célokkal. A víz alatti torna célja a gerinc, és az alsó végtagok tehermentesítése, a terhelés csökkentése, a mozgások terjedelmének, az izomerőnek a növelése, a mozgáskoordináció, és az egyensúly fejlesztése.
 • komplex gyógyfürdő ellátás 09 ára: 420 Ft/ nap. A komplex fürdőgyógyászati ellátás négy fürdőgyógyászati ellátásból ill. a szakorvos által meghatározott fizikoterápiás kezelésből áll. Ilyen komplex rehabilitációt csak minősített gyógyfürdőkben lehet igénybe venni. Az ellátás a gyógyfürdővel előzetesen egyeztetett, meghatározott napon kezdődik el, a betegek minimum napi négy órában részesülnek kezelésben. A kezelések teljes időtartama alatt a betegek számára a gyógyfürdő pihenőágyat biztosít, vagyis a fekvőbeteg-ellátás körébe tartozik.

Elektroterápiás kezelések: Diadynamic, interferencia, iontophoresis, magnetoterápia, rekeszes galván, stabil galván, szelektív ingeráram, tens, ultrahang, Bioptron lámpa. Az elektroterápiás kezelések fokozzák a keringést, csökkentik a fájdalmat, serkentik a sejtanyagcserét, valamint jótékonyan hatnak az izomzatra.

Speciális kezelések

 • Mckenzie gyógytorna
 • Nyirokmasszázs
 • Izomkontroll, szomatika

Fizikoterápia

 • Rekeszes elektromos galván (4 rekeszes galván kád)
 • Nemektron
 • Physiodyn – duo
 • Ionoson – expert  kétcsatornás ingeráram és uh-terápiás készülék
 • Alacsony frekvenciás áramformák
 • Tens
 • Szelektív ingeráram:
 • Középfrekvenciás áramok
 • Magna press–m (speciális rúdmágnes)
 • Sollux asztali lámpa (infravörös sugárzó)
 • Miotest–coop készülék
 • Ministrim készülék

 

Cserkeszőlő élményfürdő
Cserkeszőlő élményfürdő

Nevezetességek
Körösök völgye, Tiszakürt: Arborétum, Szarvas, Kunszentmárton: Helytörténeti Múzeum,Tisza és a holtágak, Kunhalom: Cserke vitéz, EU egyedülálló madárvilága, borpincészetek, szõlõk, gyümölcsösök, romantikus vidék

Nyitva tartás:

A strandfürdő és a fedett télifürdő nyitva tartása 2013. május 01-től.
Nyitva tartás: 07:30 – 20:00 óráig.
A medencéket legkésőbb 19:30 -ig lehet használni!
Pénztárzárás: 19:00 óra
TB pénztár zárás: 18:00 óra
Délutáni belépőjegy: 16:00 órától!

Jegyárak

BELÉPŐJEGYEK 2013.05.01-től

3 éves korig a belépés ingyenes !!! 0 Ft
Felnőtt belépőjegy 1600 Ft
Kedvezményes belépőjegy ( nyugdíjas, diák ) 1200 Ft
Reggeli úszójegy (érvényes délelőtt 9:30 óráig) 800 Ft
Délutáni belépőjegy 16.00 órától
     Du. felnőtt belépőjegy 1300 Ft
     Du. kedvezményes belépőjegy ( nyugdíjas, diák ) 1100 Ft
Családi belépőjegy ( szülők és eltartott gyermekeik részére)
     2 felnőtt + 2 gyerek 4950 Ft
     2 felnőtt + 3 gyerek 5400 Ft
Cserkeszőlői állandó lakosok kedv. belépőjegye
     Cserkeszőlői felnőtt belépőjegy 600 Ft
     Cserkeszőlői kedvezményes belépőjegy ( nyugdíjas, diák ) 300 Ft
Csoportos kedvezmény 15 fő felett
     Csop. felnőtt belépőjegy 1450 Ft
     Csop. kedvezményes belépőjegy ( nyugdíjas, diák  ) 1100 Ft
Felnőtt heti bérlet folyamatos 7 napra 9900 Ft
Kedv. heti bérlet folyamatos 7 napra ( nyugdíjas, diák) 7450 Ft
Felnőtt bérlet 10 napra ( 2013 -ben felhasználható) 14150 Ft
Kedv. bérlet 10 napra ( nyugd. diák 2013-ben felhasználható) 11000 Ft
Iskolák, óvodák szervezett úszásoktatása 350 Ft
KÉSZPÉNZES GYÓGYÁSZATI KEZELÉSEK 2013.05.01-től
Kezelőkendő 300 Ft
Masszázs ( 15 perces) 1650 Ft
Masszázs ( 30 perces ) 2950 Ft
Masszázs ( 1 óra ) 5500 Ft
Tangentor ( víz alatti vízsugármasszázs) 2200 Ft
Szénsavas kádfürdő (orvosi ajánlással) 2450 Ft
Súlyfürdő ( orvosi ajánlással ) 2450 Ft
Iszappakolás ( orvosi ajánlással ) 3350 Ft
Gyógytorna egyéni 3150 Ft
Gyógytorna csoportos 2200 Ft
Rekeszes elektromos fizioterápia 1650 Ft
Ultrahang fizioterápia 1650 Ft
Bioptron lámpás kezelés 550 Ft
Fényterápiás kabin 1150 Ft
Fényterápiás kabin 10 napos bérlet 8850 Ft
SPECIÁLIS KEZELÉSEK 2013.05.01-től
McKenzie szárazföldi gyógytorna első alkalom 4900 Ft
McKenzie szárazföldi gyógytorna további alkalmak 2100 Ft
Izomkontroll masszázs (45 perc) 4900 Ft
Nyirokmasszázs (45perc) 4900 Ft
WELLNESS SZOLGÁLTATÁSOK 2013.05.01-től
Gyógysó szoba /óra 600 Ft
Gyógysó szoba 10 fő felett /óra 550 Ft
Gyógysó szoba bérlet 10 X 1 óra 5100 Ft
Gyógyvizes kádfürdő / 2 óra 750 Ft
Gyógysós gyógyvizes kádfürdő/ 2 óra 1250 Ft
Gyógyvizes kádfürdő/ 2 fő/ 2 óra 1350 Ft
Gyógyvizes gyógysós kádfürdő/ 2 fő/ 2 óra 2200 Ft
Szolárium (3perc/zseton) 350 Ft
Finn szauna egész napra 1100 Ft
Infraszauna egész napra 1100 Ft
Lábápolás 1900 Ft
Kézápolás 1250 Ft
EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK 2013.05.01-től
Csúszda egész napra 750 Ft
Nyugágy kölcsönzés sima ( Ft/db ) 350 Ft
Szék kölcsönzés ( Ft/db ) 300 Ft
Öltözőszekrény kulcsáért kaució 500 Ft
Értékmegőrzés 500 Ft
Képeslap 150 Ft
Bemondójegy 250 Ft
Fürdőköpeny kölcsönzés 600 Ft
          Fürdőköpeny kaució 2500 Ft
OEP ÁLTAL TÁMOGATOTT KEZELÉSEK 2013.05.01-től
Termál gyógymedence ( 01) 360 Ft
Termál gyógymedence ( 01) amennyiben csak a 01 medencefürdő
van kiírva, valamint, ha kezelések is vannak kiírva, de csak a termál
gyógymedencét veszik igénybe
700 Ft
Termál kádas gyógyfürdő ( 02 ) 110 Ft
Iszappakolás ( 03 ) 320 Ft
Súlyfürdő ( 04 ) 320 Ft
Szénsavas kádfürdő ( 05 ) 320 Ft
Orvosi gyógymasszázs ( 06 ) 360 Ft
Víz alatti vízsugár masszázs ( 07 ) 320 Ft
Víz alatti csop. gyógytorna ( 08 ) 220 Ft
Komplex gyógyfürdőellátás ( 09 ) 420 Ft
Kezelőkendő 300 Ft
Beutalt betegek csak a IV-es számú gyógymedencét vehetik igénybe.

Amennyiben a fürdő többi medencéjét is használni kívánják,

részükre a kiegészítő jegy

300 Ft
 SZÉPSÉGSZALON 
A szépségszalonban fodrász, pedikűr, manikűr, műköröm szolgáltatás
vehető igénybe. Részletes árlista megtekinthető a szalon saját szórólapján.
A kauciókat mindig a helyszínen kell leadni!
Az árak tartalmazzák a 27 %-os Áfa-t.

Természetgyógyász árlista 2013. május 01-től.

Állapotfelmérés 4000 Ft
Akupresszúra 60 perc 5000 Ft
Akupresszúra 30 perc 2500 Ft
Akupresszúra 15 perc 1300 Ft
Kínai masszázs 60 perc 5000 Ft
Kínai masszázs 30 perc 2600 Ft
Kínai masszázs 15 perc 1300 Ft
Mézes masszázs 60 perc 6000 Ft
Hát masszázs 15 perc 1300 Ft
Hát-láb masszázs 30 perc 2600 Ft
Teljes testmasszázs 60 perc 5000 Ft
Fej- és arcmasszázs 20 perc 2500 Ft
Illóolajos masszázs 60 perc 6000 Ft
Csokoládés masszázs 60 perc 6000 Ft
Herba masszázs 60 perc 6000 Ft
Akupresszúrás talpmasszázs 40 perc 3600 Ft
Akupresszúrás talpmasszázs 30 perc 2700 Ft
Akupresszúrás talpmasszázs 20 perc 1800 Ft
Fülakupresszúra 20 prec 1800 Ft
Bach virágterápia (esszenciák elkészítésével és átadásával) 3000 Ft
Testgyertyázás 1db gyertyával 2000 Ft
        további gyertyák 500 Ft/db
Fülgyertyázás (2db gyertya) 2500 Ft
Köpölyözés 3000 Ft
Kinesiology tapasz 0,5m 600 Ft
Az árak tartalmazzák a 27 %-os Áfa-t.
 Dr. Őze Sándorné természetgyógyász +36 30/2058-480

Kapcsolat

Községi Önkormányzat Fürdő és Gyógyászati Központ
Cserkeszőlő
5465
Hungary
gyogyfurdo@cserkeszolo.hu
Információs vonal: +36 56 568-466
Fax: +36 56 568-465
TB betegirányítás, ügyintézés: tb@cserkeszolo.hu