Rába-Quelle-győri-termálfürdő-felújítás-mti

Több mint 21 milliárdból építenek vízi élményparkot Győrben

Több mint 21 milliárd forint kormányzati támogatásból vízi élményparkot építenek a Modern városok program részeként Győrben, a fejlesztést 2023 tavaszán fejezik be – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a fürdőkomplexum alapkőletételén.

Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy a Győrben lévő fejlesztések és fejlesztési elképzelések a jövőt szolgálják a város számára, amely nem csupán a megye központja, hanem egyfajta gazdasági középpont is Nyugat-Magyarországon.

Dézsi Csaba András polgármester jelentősnek nevezte a fejlesztést, és hangsúlyozta, hogy nem csupán fürdő épül, hanem a Mosoni-Duna és Rába találkozásánál egy olyan árvízvédelmi gátrendszert is kiépítenek, amely megakadályozza azt, hogy árvíz idején víz alá kerüljön a komplexum. “Ez a beruházás így példája annak, hogy hogyan lehet felelősen felépíteni valamit” – fogalmazott.

Simon Róbert Balázs, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a korábbi fürdőt 1931 nyarán nyitották meg, mára a felújítása elkerülhetetlenné vált. Legutóbb 2003-ban volt nagyobb léptékű fejlesztés itt, akkor a fogadóépületet alakították át.

Elmondta, hogy a vízi élménypark kialakítása mellett a jelenlegi 230-ról 530-ra bővítik a parkolók számát, és a fogadóépület is megújul.

Kara Ákos, a térség másik országgyűlési képviselője azt mondta, hogy több fejlesztés is zajlik a megyeszékhelyen, amelyek közül kiemelkedik a fürdő, de épül a Győrt Pápával összekötő kétszer kétsávos út is, emellett több további fejlesztési elképzelés is van, amelyekhez várják a kormánydöntéseket.

Szeles Szabolcs alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője azt emelte ki, hogy a körzetében a városrészek az elmúlt évtizedben kapták vissza régi fényüket, sokat léptek előre és ez a beruházás tovább szolgálja a fejlődésüket.

Forrás és fotó: MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.